01

Τοποθεσία

Λόγω της θέσης της φάρμας μας, εντός του καναλιού των Ωρεών: Το νερό, ανακυκλώνεται συνεχώς και τα ψάρια είναι τέλεια οξυγονωμένα και κινούνται συνεχώς. Αυτά τα στοιχεία προσφέρονται ιδανικά για την απαράμιλλη γεύση και την ανεπανάληπτη ποιότητα των ψαριών μας

02

Iχθυοπυκνότητα

Τα ψάρια εκτρέφονται σε μεγάλα κλουβιά και ο αριθμός τους ανά κυβικό μέτρο (πυκνότητα ψαριού) είναι εξαιρετικά χαμηλός. Επομένως τα ψάρια μας μεγαλώνουν σχεδόν σαν να ζουν στην ανοιχτή θάλασσα.

03

Εξαλίευση & Συσκευασία

Έχοντας τις εγκαταστάσεις συσκευασίας κοντά στα κλουβιά, τα ψάρια φτάνουν εκεί αμέσως, κατευθείαν από τη θάλασσα.

04

Η θερμοκρασία του νερού

Η θερμοκρασία του νερού στην περιοχή παραμένει χαμηλά σε σχέση με άλλες θάλασσες, χωρίς να ξεπερνά το καλοκαίρι τους 26 βαθμούς. Επομένως, είναι εφικτή η εκτροφή ειδών που προτιμούν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως το λαβράκι. Πέραν του συγκεκριμένου είδους, εκτρέφουμε ακόμη τρία είδη, τσιπούρα, κρανιό και φαγκρί.

05

Ψάρια Μακράς εκτροφής

Η Νικοφάρμ είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες που καλλιεργούν ψάρι μακράς εκτροφής. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που τα ψάρια είναι έτοιμα στο εμπορεύσιμο μέγεθος δηλαδή 450 γρ. στους 14-18 μήνες η Νικοφάρμ αποφασίζει και κρατάει τα ψάρια στα κλουβιά της, άλλους 6 μήνες ακολουθώντας μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Αυτή η στρατηγική, η οποία είναι υψηλότερου κόστους για την εταιρία, έχει σαν αποτέλεσμα πιο νόστιμο, πιο υγιεινό, με λιγότερα λιπαρά, ψάρι και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής ως προϊόν.

06

Σταθερή ποιότητα

Οι διαδικασίες και οι μέθοδοι παραγωγής που ακολουθούνται, εξασφαλίζουν την ίδια σταθερή ποιότητα σε κάθε παραγγελία