Γνωστό ως: Bluefin tuna (UK), Thon rouge (FR)

Μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με μονάδα παραγωγής ερυθρού τόνου (bluefin tuna) με κεντρικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα τόνου. Ο ερυθρός τόνος είναι μία από τις εκλεκτές τροφές που εκτιμάται παντού σε όλο τον κόσμο για τις γαστρονομικές του ιδιότητες και τις εξαιρετικά θρεπτικές ουσίες του.

Όλοι οι τόνοι εκτρέφονται υποδειγματικά με τεχνικές βιώσιμης αλιείας. Πιο συγκεκριμένα εκτρέφονται, ταϊζονται και εξαλιεύονται κατά παραγγελία, ακολουθώντας την Ιαπωνική τεχνική ike jime.

Δέσμευση μας, είναι η εγγύηση προμήθειας του ερυθρού τόνου στο μέγιστο της ποιότητας, με όλες τις εγγυήσεις υγείας και ασφάλειας, με σεβασμό στο είδος και τον βιότοπό του.

Οσφυϊκή χώρα (Loin)

Λόγω του μεγάλου του μεγέθους, της καθαρότητάς του και της ευκινησίας του, η οσφυϊκή μοίρα είναι το πιο χρησιμοποιούμενο κομμάτι τόνου, ιδανικό για ωμές παρασκευές.

Οι Ιάπωνες χωρίζουν την οσφυϊκή χώρα σε Akami και Chutoro. Το Akami είναι το μέρος δίπλα στο ραχιαίο πτερύγιο, με έντονο κόκκινο χρώμα και χαμηλότερο επίπεδο λίπος. Το Chutoro είναι το μέρος δίπλα στο δέρμα, με ένα πιο ροζ χρώμα, λόγω του υψηλότερου επίπεδο λίπους.

Το φιλέτο είναι τέλειο για σερβίρισμα ωμό. Ως sashimi, sushi, tartar, ceviche ή απλά ψητά ή μπάρμπεκιου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Οσφυϊκή χώρα με κοιλιά (Loin with belly)

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια ερυθρού τόνου είναι το Harakami,η κάτω οσφυϊκή χώρα και η κοιλιά. Αυτό το κόψιμο έχει μήκος 32 cm, συνδυάζοντας δύο από τα περισσότερα πολύτιμα μέρη του τόνου, συνδυασμένα σε ένα μόνο προϊόν με πολλές αντιθέσεις: χρωματική αντίθεση μεταξύ του έντονου κόκκινου της οσφύος και του πιο απαλού ροζ της κοιλιάς, γεύσεις σε αντίθεση λόγω των διαφορετικών επιπέδων λιπαρότητας.

Η κάτω οσφυϊκή χώρα με την κοιλιά προσφέρει αδιαμφισβήτητα ατελείωτες γαστρονομικές δυνατότητες.

Κοιλιά (Belly)

Το πιο θρυλικό κομμάτι τόνου, και εκείνο που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας. Με ένα ροζ χρώμα και μεταξένια, ιδιαίτερα λεπτή υφή, η κοιλιά, επίσης γνωστή ως “Otoro” βρίσκεται στη βάση της κάτω οσφυϊκής χώρας και περιέχει το υψηλότερο επίπεδο λίπους.

Το αδιαμφισβήτητο αστέρι των πιάτων που σερβίρονται ωμά, όπως το sushi, tartar και sashimi, αν και η ευελιξία του, του επιτρέπει επίσης να λάμπει σε άλλες μορφές, όπως ψητό, μπάρμπεκιου ή και μαγειρευτό. Μερικοί σεφ το μαγειρεύουν για να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή ψητή κρούστα.