Η Νικοφάρμ είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες που καλλιεργούν ψάρι μακράς εκτροφής. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που τα ψάρια είναι έτοιμα στο εμπορεύσιμο μέγεθος δηλαδή 450 γρ. στους 14-18 μήνες η Νικοφάρμ αποφασίζει και κρατάει τα ψάρια στα κλουβιά της, άλλους 6 μήνες ακολουθώντας μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Αυτή η στρατηγική, η οποία είναι υψηλότερου κόστους για την εταιρία, έχει σαν αποτέλεσμα πιο νόστιμο, πιο υγιεινό, με λιγότερα λιπαρά, ψάρι και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής ως προϊόν.

Η οικονομική και διοικητική ανεξαρτησία, δίνει στη Νικοφάρμ τη δυνατότητα να επιλέγει πάντα ελεύθερα τις καλύτερες και ποιοτικότερες πρώτες ύλες, δίχως συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Η επιλογή του γόνου και των τροφών γίνεται με μεγάλη προσοχή, απαιτώντας πάντα τα κατάλληλα πιστοποιητικά ποιότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εξέλιξη και ανάπτυξη της Νικοφαρμ, είναι συνεχής όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας
από τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις μας έως τα είδη εκτροφής, τους τρόπους συσκευασίας και προμήθειας τους, αλλά και την εισαγωγή και το εμπόριο νέων ειδών, αποδεικνύοντας την προσήλωση κ την αγάπη μας στην ιχθυοκαλλιέργεια και βελτιώνοντας συνεχώς το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας.

Προτεραιότητα της Νικοφαρμ αποτελούν οι άνθρωποί της, στηρίζοντας την τοπική κοινότητα με όποιον
τρόπο μπορούμε, ξεκινώντας με την απασχόληση 100% ντόπιων εργαζομένων. Στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας, αναγνωρίζουμε ότι έχουν συμβάλει κυρίως οι άνθρωποί μας, στηρίζοντάς τους εμπράκτως. Αντίστοιχα η συμβολή και η συνεισφοράς μας στον τόπο μας, στον δήμο Ιστιαίας – Λουτρών Αιδηψού είναι συνεχής αλλάπάντα διακριτική, ακολουθώντας το χαμηλό προφίλ της οικογένειας Νικολάου.

​Κάνουμε πάντα αυτό που συμφωνούμε και δεν λέμε ποτέ ότι θα κάνουμε κάτι που δεν μπορούμε.
Ειλικρίνεια με τους πελάτες, τους προμηθευτές, και  τους  εργαζομένους  μας είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτά τα 35 χρόνια ζωής της Νικοφάρμ  και  σίγουρα αποτελεί τον βασικό μας οδηγό για το μέλλον.