Μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2021, η Νικοφάρμ προχώρησε άμεσα σε ενέργειες για να ενισχύσει τις υποδομές πυρασφάλειας εντός των εγκαταστάσεων της ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά κυρίως για να διαφυλάξει τον φυσικό περιβάλλον του δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, τα εναπομείναντα δηλαδή δάση μας. Πιο συγκεκριμένα, η Νικοφάρμ προχώρησε με δική της πρωτοβουλία, σε:

  • Ενίσχυση του συστήματος πυρόσβεσης με εγκατάσταση νέου εξωτερικού, ολοκληρωμένου συστήματος πυρόσβεσης, περιμετρικά από την μονάδα με αυτόματο σύστημα άντλησης νερού από την θάλασσα, με δυνατοτητα ρίψης 200 κυβικά λίτρα νερού την ώρα.
  • Προσθήκη 2 νέων πυροσβεστικών οχημάτων (το ένα 600 λίτρων και το άλλο 5000 λίτρων), δίνοντας την δυνατότητα στην Νικοφάρμ να συνδράμει σε κάθε ενέργεια κατάσβεσης πυρκαγιών, όχι μόνο εντός των εγκαταστάσεων της μονάδας, αλλά και οπουδήποτε χρειαστεί στον δήμο μας.
  • Προσθήκη νέας κάμερας αέρος drone, για την επίβλεψη και επιτήρηση της δασικής έκτασης του δήμου μας και στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό τυχών εστιών φωτιάς, για την ενημέρωση των τοπικών αρχών αλλά και την άμεση επέμβαση μας όπου δύναται.